Saveti

Construction HTML Template

KAKO SE ODRZAVA PVC STOLARIJA?

Pravilno i kontinuirano odrzavanje vaseg stana ili kuce veoma je bitno. To znaci da ce vas kucna tehnika duze sluziti, to znaci da mozete da uocite problem na vreme i popravite ga, to znaci da ce vas dom uvek izgledati perfektno. PVC stolarija jeste specificna i vrlo je lako odrzavati je. Ukoliko se pridrzavate jednostavnih radnji, trajace vam duze i pritom ce uvek izgledati kao da ste je juce postavili.

Pre montaze proverite robu, a prilikom montaze budite oprezni

Pretpostavljamo da ste dobro birali kada je u pitanju PVC stolarija i da ste se opredelili za ono sto vam u ovom trenutku najvise odgovara, ali i za ono sto je visoko kvalitetno. Kada roba stigne u vas dom, vrlo je vazno da proverite svaki delic. Od toga da li je sve naruceno stiglo, da li su svi delovi tu i najvaznije - da li je PVC stolarija oblozena zastitnom folijom. Ova folija na primer stiti stakla od mogucih ostecenja, odnosno ogrebotina prilikom dostave. Kada je u pitanju montaza PVC stolarije, onda bi najbolje bilo da se obratite nekom ko je strucan za te stvari, jer se ovde vrlo mora voditi racuna da neki od materijala za montazu ne osteti prozore. Kada se prozori namontiraju, onda je potrebno skinuti zastitnu foliju. Nemojte je drzati na prozoru u nadi da ce vam ona produziti rok trajanja i dodatno zastiti prozor. To nije njena namena. Sta vise, ukoliko je ne otklonite odmah, njeno kasnije otklanjanje moze ostaviti vidljive posledice. Ovaj prvi korak takodje spada u odrzavanje PVC stolarije, jer je na neki nacin prevencija.

Zastitite prozore u slucaju vremenskih nepogoda

Ovo je takodje jedan od oblika prevencije u cilju zastite vase PVC stolarije, u ovom slucaju prozora. Naime, usled vremenskih nepogoda, poput kise, grada, snega, moze doci do prljanja vaseg stakla, a u nekim slucajevima i do ostecenja. Zato bi najbolje bilo da spustite roletne i na taj nacin pokusate da sprecite stetu, koja moze da nastane.

Koristiti blaga sredstva za ciscenje

Uvek imajte u vidu da vam za ciscenje PVC stolarije nece biti potrebna jaka hemijska sredstva. Prilikom ciscenja koristite srednje toplu vodu, ciste krpe, prilagodjene staklu. Postoji i mogucnost da sami napravite sredstvo za ciscenje. Bice vam potreban amonijak, sirce i voda. Sa ovom tecnoscu lako cete ocistiti vase prozore. Naravno, sa blagim sredstvima cistite i okvire. Nikako nemojte koristiti ostre predmete, koji mogu ostetiti bilo koji deo vase PVC stolarije.

Odrzavajte mehanizam pvc stolarije

PVC stolarija ima svoj mehanizam na koji takodje treba da obratite paznju. Kao sto cete perfektan izgled prozora odrzavati ciscenjem, tako cete mehanizam odrzavati podmazivanjem. Preporucuje se da se bar jednom godisnje podmazete mehanizme vase PVC stolarije. Na taj nacin bicete sigurni da nece doci do kvara ili bilo kakvog otezanog funkcionisanja.

Godisnji servis se preporucuje

Mozda bi jednom godisnje bilo pozeljno da pozovete eksperta koji bi vam proverio da li vasi PVC prozori dobro funkcionisu. Ovde se najpre misli na najvazniju funkciju prozora, odnosno da li jos uvek dobro dihtuju. To znaci da bi vam najvise koristilo ako biste servis, odnosno proveru uradili pre pocetka zime.

Popunite zahtev za ponudu