Saveti

Construction HTML Template

ZASTO JE PVC STOLARIJA NAJBOLJI VID IZOLACIJE?

Ako se pitate koji su to najjeftiniji nacini da ulozite u svoj dom, a koji ce Vam se ujedno najvise i isplatiti, sigurni smo da ste culi da PVC stolarija pruza najbolji moguci odgovor na ovakve zahteve. Medjutim, kako nije sve u novcu, to ste verovatno i u takvoj situaciji da razmisljate i koji je to najzdraviji vid unosa novih elemenata u enterijer, koji ce poboljsati zdravlje Vasih ukucana. I na ovaj zahtev odgovara PVC stolarija, upravo zato sto je najbolje vrsta izolacije. Kako i zasto, otkrivamo Vam u daljem tekstu.

PVC stolarija je otporna i dugotrajna

Pre svega, morate imati u vidu da je PVC stolarija mnogo dugotrajnija i otpornija nego obicna drvena stolarija. Kako se PVC stolarija pravi od recikliranih PVC materijala, koji se lako prilagodjavaju svim dimenzijama i oblicima, to je sama njena struktura neuporedivo trajnija od bilo kog drugog materijala. Tako PVC stolarija ne zahteva redovno godisnje ili cak polugodisnje odrzavanje poput drvene stolarije. PVC stolarija se odrzava tako sto se cisti vlaznom krpom, i ne zahteva redovne popravke, farbanje, smirglanje i ostale sitnije i krupnije radove. Dalje, PVC stolarija je od takve vrste materijala da na nju ne uticu temperaturne promene, ali ni vlaga ili padavine. Dok se farba pocne ljustiti sa drveta prilikom svake od ovih vremenskih nepogoda, dotle PVC stolarija ostaje netaknuta, te nije potrebno voditi posebno racuna o njoj. Takodje, imajte na umu i da PVC stolarija moze trajati i preko pola veka, bez ikakvih popravki, sto svakako nije slucaj ni sa jednom drugom vrstom stolarije.

PVC stolarija bolje dihtuje

Vec ste sigurno culi da je PVC stolarija najbolji izolator, a razlog tome krije se u samoj strukturi materijala od kog je radjena. Naime, PVC materijal odgovaran je za to da se PVC stolarija veoma lako prilagodjava svim dimenzijama prozora, te samim tim i mnogo bolje dihtuje od drvene stolarije. Kako se PVC stolarija proizvodi od recikliranog materijala, to je mnogo lakse izraditi je upravo po datim merilima, te i najmanji prostori izmedju stolarije i zida mogu biti zatvoreni i onemoguciti hladnom ili toplom vazduhu da prodre unutra. Isto vazi i kada je u pitanju zastita od vlage koju pruza PVC stolarija. Pored temperaturnih promena, i vlaga moze biti jedan od najvecih neprijatelja enterijera, te je vazno dobro se od nje zastiti. Upravo u tome moze najbolje pomoci PVC stolarija - zbog svoje dobre izolacije, ona sprecava prodor vlage u zidove, a samim tim i razvoj budji ili drugih mikroorganizama veoma stetnih po zdravlje coveka.

Manje novca za bolje rezultate

Na samom kraju, PVC stolarija znaci i znacajnu ustedu Vaseg novca, upravo zbog najboljih mogucnosti izolacije. Naime, sada necete morati da izdvajate toliko novca za racune za struju i grejanje, vec cete moci da na istima ustedite. Tako ce i PVC stolarija samu sebe isplatiti posle veoma kratkog vremena, te se zbog toga i savetuje od strane dizajnera enterijera kao jedna od najboljih investicija. Pri tom, necete morati da izdvajate ni novac za njeno redovno odrzavanje, jer PVC stolarija ne zahteva vise od brisanje vlaznom krpom. Tako da, ukoliko je izolacija Vas primaran cilj, onda je PVC stolarija za Vas najbolje resenje.

Popunite zahtev za ponudu